Lista składników:
- 200 g Kasi
- 2 szklanki marchewki startej na drobno (300 g)
- 4 jaja
- ½ szklanki cukru (120 g)
- 2 szklanki mąki (320 g)
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli
1. Kasię rozpuścić.
2. Jaja zmiksować z cukrem, dodać połowę mąki połączonej z proszkiem do pieczenia, sodą i solą, wszystko wymieszać.
3. Dodać startą marchewkę, wsypać resztę mąki, połączyć.
4. Następnie wlać ostudzoną Kasię i wszystko dokładnie wymieszać.
5. Przelać ciasto do formy (o średnicy ok. 26 cm) wysmarowanej Kasią i posypanej bułką tartą.
6. Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego! :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz